ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΩΝ ΣΩΛΗΝΩΝ

αποφράξεις

Το αποχετευτικό σύστημα μιας μονοκατοικίας είναι πολύ διαφορετικό από αυτό μιας πολυκατοικίας. Επομένως εάν μένετε σε μονοκατοικία έχετε διαφορετικά είδη βουλωμάτων να αντιμετωπίσετε. Oι σωλήνες εξαερισμού είναι ένας μηχανισμός που αφορά μόνο μονοκατοικίες.

Ακόμη, μια ιδιαιτερότητα των μονοκατοικιών είναι οι σωλήνες που βρίσκονται στο πάτωμα. Αν βουλώσουν οι ενδοδαπέδιοι σωλήνες, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες το υπόγειό σας να γεμίσει απόβλητα. Σε περίπτωση που δεν εντοπίσετε το πρόβλημα εγκαίρως και συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε κανονικά την τουαλέτα, είναι πιθανό να πλημμυρίσουν και άλλα τμήματα του σπιτιού. Εάν βρεθείτε σε μια τέτοια κατάσταση, καλέστε απευθείας κάποιον επαγγελματία υδραυλικό.

Πιθανότατα η πρώτη μέθοδος απόφραξης που θα χρησιμοποιήσει ένας υδραυλικός είναι το υδραυλικό φίδι που προορίζεται για δύσκολες και περίπλοκες αποφράξεις. Το πιθανότερο είναι ότι με τη βοήθεια του υδραυλικού φιδιού, ο υδραυλικός θα μπορέσει να εντοπίσει το σημείο του βουλώματος  και να ξεβουλώσει τη σωλήνα.

Σε περίπτωση που ο υδραυλικός δεν μπορέσει με το φίδι να εντοπίσει την αιτία του βουλώματος και αν ξαναπλημμυρίσει το υπόγειο ή τα άλλα δωμάτια, το πρόβλημα μάλλον είναι περίπλοκο και πιο δυσεπίλυτο.

Εάν ο υδραυλικός έχει τα μέσα, πιθανών να σας τοποθετήσει μια μικροκάμερα στο άκρο του υδραυλικού φιδιού για να διαπιστώσει τι είναι αυτό που προκαλεί το βούλωμα. Το μαγειρικό λίπος είναι ο πιθανότερος ένοχος. Όταν ξεπλένετε το λίπος από τα μαγειρικά σας σκεύη, πρέπει να χρησιμοποιείτε ζεστό νερό. Το λίπος υγροποιείται κι εσείς είστε ήσυχοι ότι θα γλιστρήσει με ασφάλεια στις σωληνώσεις σας. Όμως, αρκετά μέτρα αργότερα, στα βάθη των σωληνώσεων, το ζεστό νερό ψύχεται και επομένως το λίπος παγώνει και στερεοποιείται, σχηματίζοντας μια μάζα που στενεύει τους σωλήνες. Με αποτέλεσμα όταν τραβάτε το καζανάκι, το νερό που έρχεται με ορμή αδυνατεί να περάσει εξ’ ολοκλήρου από τα στενά τοιχώματα του γεμάτου λίπους σωλήνα και επιστρέφει πίσω, πλημμυρίζοντας το μπάνιο σας.

Υπάρχει μόνο ένας τρόπος απόφραξης μιας γραμμής αποχέτευσης που έχει βουλώσει με λίπος. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο υδραυλικός θα καταφύγει σ’ ένα υδροπιεστικό μηχάνημα πλύσης των σωληνώσεων με υψηλή πίεση ψεκασμού. Η πλύση θα ξεκινήσει από την τουαλέτα και θα φτάσει ως το σημείο που αποβάλλονται τα οικιακά σας λύματα. Οι αποφράξεις με αυτή τη μέθοδο είναι αρκετά χρονοβόρες, δύσοσμες και κατά κανόνα αρκετά δαπανηρές. Παρόλα αυτά θα αποφράξει σίγουρα τους σωλήνες σας.

αποφράξεις

Αποφράξεις Θεσσαλονίκη-Ultra

Καλέστε μας τώρα για έναν έλεγχο:

Κέντρο: Εγνατίας 121 τηλ: 2310-271412
Δυτικά: Μαραθώνος 10 τηλ: 2310-601144
Τούμπα, Τριανδρία: Γρηγορίου Λαμπράκη 80 τηλ: 2310-911414
Ανατολική Θεσσαλονίκη: Εθνικής Αντιστάσεως 90 τηλ: 2310450207

Τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης: 6947206679 / 6977 718299

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *