ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΒΟΥΛΩΣΕΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟΧΥΤΗ ΣΑΣ

Αποφράξεις Θεσσαλονίκη – Ultra

alati

 

Ο νεροχύτης είναι ένα είδος υγιεινής που βουλώνει αρκετά συχνά. Το σημείο που υπάρχει συνήθως το πρόβλημα είναι στους σωλήνες κάτω από το νεροχύτη, οι οποίοι είναι λεπτότεροι και πιο ευάλωτοι σε βουλώματα.
Για να ξεβουλώσετε το νεροχύτη σας, πρώτα πρέπει αφαιρέστε το πώμα ώστε να μπορείτε να δείτε κάτω από τον αγωγό. Εάν το πώμα δεν βγαίνει, θα πρέπει να αφαιρέσετε τη ράβδο η οποία το συγκρατεί στη θέση του. Η ράβδος αυτή είναι βιδωμένη στο πώμα και στο σωλήνα κάτω από το νεροχύτη. Χρησιμοποιήστε μία πένσα για να χαλαρώσετε το παξιμάδι και να ελευθερώσετε τη ράβδο.
Μερικές φορές και μόνο η αφαίρεση της ράβδου είναι το μοναδικό που θα χρειαστεί να κάνετε αφού το αντικείμενο που προκαλεί το πρόβλημα πιθανών θα βγει μαζί με το πώμα. Αν όμως δεν βγει με το πώμα κάποιο αντικείμενο που εμφανώς έχει προκαλέσει το βούλωμα, πρέπει να εξετάσετε το σωλήνα με ένα φακό. Αν έχετε οπτική επαφή με την πηγή του βουλώματος, χαλαρώστε την με ένα κατσαβίδι. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε τη γλίτσα από τον αγωγό ρίχνοντας νερό στο άνοιγμα ενώ ταυτόχρονα το καλύπτετε το άνοιγμα με το δάχτυλό σας για να μην υπερχειλίσει ο νεροχύτης. Αν όλα φαίνεται να λειτουργούν καλά, βαλτέ την ράβδο του πώματος και κάντε μια μίνι απολύμανση στους σωλήνες, ρίχνοντας ζεστό νερό στο νεροχύτη. Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι σωλήνες αποχετεύσεων συχνά αποτελούν εστίες μικροβίων και συνεπώς μολύνσεων. Καλό είναι λοιπόν να γίνονται τακτικές απολυμάνσεις με χρήση κατάλληλων ουσιών.
Εάν ο νεροχύτης παραμένει βουλωμένος, η δεύτερη μέθοδος είναι να αποσυναρμολογήσετε το μηχανισμό κάτω από το νεροχύτη. Αυτό θα σας δώσει άμεση πρόσβαση σε οποιαδήποτε εμπλοκή μέσα στους σωλήνες, καθώς και πρόσβαση στους κεντρικότερους αγωγούς μέσω ενός υδραυλικού φιδιού. Αν οι σωλήνες σας είναι παλιοί και διαβρωμένοι μπορεί να σπάσουν κατά την αποσυναρμολόγηση οπότε καλύτερα την μέθοδο αυτή να την εφαρμόσει κάποιος υδραυλικός.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι  απόφραξη του νιπτήρα με υδραυλικό φίδι είναι ακατάλληλο στην πρώτη περίπτωση, όταν δηλαδή αποσυναρμολογείτε απλά το μηχανισμό του πώματος. Είναι προτιμότερο το φίδι να χρησιμοποιείται μόνο στη δεύτερη μέθοδο, όταν αποσυναρμολογηθεί πλήρως ο μηχανισμός κάτω από το νεροχύτη.

Η ερασιτεχνική απόφραξη μπορεί να σας βοηθήσει προσωρινά αλλά στο μέλλον μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην αποχέτευση και σε κάθε περίπτωση δεν θα καθαρίσει εντελώς. Δεν χρειάζεται να σπάτε το κεφάλι σας και να προσπαθείτε να διορθώσετε την ζημιά μόνοι σας αν βούλωσε ο σωλήνας.

Επικοινωνήστε με την εταιρεία μας που έχουμε την πείρα και την τεχνογνωσία και δεν θα χρονοτριβήσετε.

Τα οχήματά μας είναι εφοδιασμένα με σύγχρονο εξοπλισμό, αντλίες μεγάλης ισχύος, κάμερες που βιντεοσκοπούν τους αποχετευτικούς αγωγούς ώστε να επέμβουμε με ακρίβεια καθώς κι άλλα μηχανήματα.

apofraksi-niptira

Αποφράξεις Θεσσαλονίκη-Ultra

Καλέστε μας τώρα για έναν έλεγχο:

Κέντρο: Εγνατίας 121 τηλ: 2310-27412
Δυτικά: Μαραθώνος 10 τηλ: 2310-601144
Τούμπα, Τριανδρία: Γρηγορίου Λαμπράκη 80 τηλ: 2310-911414
Ανατολική Θεσσαλονίκη: Εθνικής Αντιστάσεως 90 τηλ: 2310450207

Τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης: 6947206679 / 6977 718299

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *