ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΑΣ

sustima solinoseon

Είναι πολύ σημαντικό να ξέρετε κάποια βασικά πράγματα για το υδραυλικό σύστημα του σπιτιού σας. Αν γνωρίζετε πώς είναι δομημένο το σύστημα των σωληνώσεων που περνούν μέσα, έξω και γύρω από το σπίτι σας, μπορείτε να κάνετε μόνοι σας κάποιες επισκευές και αποφράξεις. Επιπλέον, είναι πολύ  εύκολο να κάνετε σωστές απολυμάνσεις που προλαμβάνουν βλάβες και βουλώματα. Έτσι, εξοικονομείτε χρόνο και χρήμα, αφού δεν θα καλέσετε έναν επαγγελματία υδραυλικό κάθε φορά που έχετε πρόβλημα αλλά είναι προτιμότερο να τον καλέσετε επειδή έχει την πλήρη ευθύνη και αρκετή εμπειρία ώστε να “φροντίσει” και να επισκευάσει τις σωληνώσεις σας.

Το σύστημα σωληνώσεων ενός σπιτιού αποτελείται από δύο ξεχωριστά υποσυστήματα. Το ένα υποσύστημα φέρνει μέσα στο σπίτι πόσιμο και μη πόσιμο νερό. Αυτό το νερό εισέρχεται στο σπίτι σας με μεγάλη πίεση, προκειμένου να μπορεί να ‘ανέβει’ προς τα πάνω και τελικά να τρέξει από τις βρύσες, το καζανάκι σας ή από όπου αλλού το χρειάζεστε. Είναι απλός νόμος της φυσικής: το νερό έχει κάποια βαρύτητα και χρειάζεται πίεση προκειμένου να ανέβει από τους σωλήνες στα είδη υγιεινής. Οι σωλήνες του υποσυστήματος εισόδου νερού, περνούν υποχρεωτικά από ένα μετρητή, ο οποίος καταγράφει πόσο νερό μπαίνει στο σπίτι, άρα πόσο νερό καταναλώνετε. Δίπλα στο μετρητή αυτό, υπάρχει μια βαλβίδα, η οποία είναι ο διακόπτης παροχής του νερού. Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, αν π.χ. έχει πλημμυρίσει το μπάνιο ή ο νεροχύτης σας και τα νερά τρέχουν έξω, πρέπει άμεσα να σταματήσετε την παροχή του νερού στο σπίτι, κλείνοντας γρήγορα αυτή τη βαλβίδα. Αν βέβαια το πρόβλημα εστιάζεται σε ένα σημείο, π.χ. στη λεκάνη, μπορείτε απλά να κλείσετε τη βαλβίδα παροχής νερού της λεκάνης, δεδομένου ότι κάθε σωστά εγκατεστημένο είδος υγιεινής έχει πίσω ή πλάι του μια βάνα που τροφοδοτεί με νερό αποκλειστικά αυτό το είδος υγιεινής. Η διακοπή παροχής νερού είναι το άλφα και το ωμέγα όταν έχετε να κάνετε επισκευές ή αποφράξεις στα είδη υγιεινής, ενώ συνιστούμε να κάνετε το ίδιο και όταν κάνετε απολυμάνσεις.

Το νερό που εισέρχεται στο σπίτι είναι άμεσα χρησιμοποιήσιμο. Πρόκειται για κρύο νερό. Η παροχή ζεστού νερού γίνεται με διαφορετική διαδικασία. Το σύστημα παροχής κρύου νερού είναι συνδεδεμένο με ένα σωλήνα, ο οποίος μεταφέρει νερό στο θερμοσίφωνα. Εκεί, το νερό ζεσταίνεται και διατηρείται ζεστό από το θερμοστάτη. Κατόπιν, μέσω ενός άλλου σωλήνα, ο θερμοσίφωνας στέλνει το ζεστό νερό στα είδη υγιεινής που έχουν εγκατεστημένο διακόπτη παροχής ζεστού νερού.

Αποφράξεις Θεσσαλονίκη-Ultra

Καλέστε μας τώρα για έναν έλεγχο:

Καθαρισμός αποχετεύσεων

Η εταιρεία μας εκτός από αποφράξεις αποχετεύσεων αναλαμβάνει τον καθαρισμό και την απολύμανση των αποχετεύσεων.

Ο καθαρισμός και η απολύμανση της αποχέτευσης είναι ο καλύτερος τρόπος πρόληψης βλαβών και μολυσματικών οργανισμών.

Η απολύμανση και ο καθαρισμός γίνεται με σύγχρονα μηχανήματα και προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον. Πρόκειται για μια άκρως αποδοτική πρακτική που συνδυάζει το γενικό καθαρισμό και απολύμανσης της αποχέτευσης με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν.

Οι εργασίες συντήρησης και καθαρισμού γίνονται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, χάρη στο έμπειρο και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό μας.

Καθαρισμός

Κέντρο: Εγνατίας 121 τηλ: 2310-271412
Δυτικά: Μαραθώνος 10 τηλ: 2310-601144
Τούμπα, Τριανδρία: Γρηγορίου Λαμπράκη 80 τηλ: 2310-911414
Ανατολική Θεσσαλονίκη: Εθνικής Αντιστάσεως 90 τηλ: 2310450207

Τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης: 6947206679 / 6977 718299

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *